Zien & Doen

Wandelen

Rondom Bergen aan Zee kunt u in elk jaargetijde fantastisch wandelen, zowel in het Noord-Hollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen. De ingang van het Duinsreservaat Verspyckweg begint in de straat van Maison Verspyck. De bewegwijzering is goed en duidelijk. Loop een ontspannen rondje door de duinen of maak een fikse wandeling, bijvoorbeeld naar een van de omliggende dorpskernen Bergen, Schoorl of Egmond aan Zee. Onderweg geniet u van rust, ruimte en een adembenemende natuur.


De toegang tot het natuurgebied Schoorlse Duinen is gratis. Voor het Noord-Hollands Duinreservaat is een duinkaart vereist welke verkrijgbaar is bij o.a. de ingang van het reservaat op de Verspyckweg.


Fietsen

In en rond Bergen aan Zee bevinden zich tientallen kilometers fietspaden. Zowel in het Noord-Hollands Duinreservaat als in de Schoorlse Duinen maakt u eindeloze tochten in ieder seizoen. Goede bewegwijzering, uitstekende verharde paden. Comfortabele routes, maar ook hier en daar een stevige klim of afdaling door de open duinen of de golvende bossen. Gemotoriseerd verkeer heeft in het duingebied geen toegang. Elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning zijn toegestaan.
Voor de sportieve fietser is ten slotte het MTB-parcours rond Schoorl een aanrader. Een uitdagende route met veel hoogteverschillen. Vanuit Bergen aan Zee bereikt u deze single track in 20 minuten en kunt u van start.
Neem uw eigen fiets mee, of huur er een!

Op zoek naar leuke routes en info? Wij informeren u graag en hebben diverse routes en kaarten ter inzage liggen in de ontbijtkamer.


Uitgaan

Bergen aan zee heeft een grote diversiteit aan strandtenten waar u kunt genieten van koffie met gebak tot een uitgebreid diner.
Een aantal strandtenten zijn het gehele jaar geopend zodat u ook in de winter hier kan neerstrijken.

Het charmante dorp Bergen grenst aan Bergen aan Zee en kent vele luxe winkeltjes, culinaire restaurants en gezellige barretjes.Informatie over Bergen & Bergen aan Zee.

Informatieve sites Bergen:
Wat Gaan We Doen, is het meest complete en leukste overzicht van alles wat er te doen is in Bergen aan zee en omgeving.
Je kunt hier alles vinden op gebied van cultuur, natuur, restaurants en winkeltjes.

Strandregels:
Wil je op het strand mountainbiken, controleer dan even waar en wanneer je op het strand kan via de strand regels.

Voor parkeren in en omgeving Bergen:
Parkeertarieven in Bergen en omgeving.

TIP: vraag ook aan de gastvrouw voor leuke en up-to-date tips voor winkels en restaurants!